top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תנגה שורץ קיירון

כמה טיפים שיעשו אותך פלייארית חלומית


בשבילי, אחת ההנאות באקרויוגה היא השילוב של תחושת הצלחה בכל מפגש (גם אם זו הצלחה קטנה), יחד עם אופק התקדמות אינסופי. בתור מורה לאקרויוגה אני רואה כמה משמעותית ומרוממת תחושת ההצלחה.


הטיפים שכתבתי הם כאלה שקולטים אותם שוב ושוב במהלך התרגולים, כל פעם קצת יותר לעומק. אני עצמי עוד עובדת על שיפור בחלק ניכר מהם ומקבלת תזכורות עליהם מבסיסים.

מוכנה?


1. ותרי על האגו: לבקש פידבק ולדעת לקבל ביקורת זה כל כך חשוב תמיד ובטח שגם בתחום הזה. תזכרי שכמעט כולם יכולים ללמד אותך משהו. תמיד אפשר לנסות את מה ששמעת ואם זה לא עובד לחזור למה שעשית קודם.

אם תרגיל לא עובד, תשאלי את הבסיס שלך מה את יכולה לעשות אחרת. לכולנו לפעמים קשה לקבל הערות מאחרים, אבל בסופו של דבר המטרה שלכם משותפת - שיהיה כיף והתרגיל יצליח. מצד שני, גם למי שמאיר יש אחריות לעשות את זה בצורה נעימה, לא בהמטרה של הערות או בידענות.

דעי לקבל עצות מבלי להתגונן אבל אם זה נהיה מציף או מעיב, מותר וכדאי לתקשר את זה.


2. תשתרשי: אם יש לך נקודת מגע עם הבסיס שלך – תעשי את מה שאת יכולה בשביל להיות יציבה וחזקה בנקודה הזו. הרבה פעמים לדחוף מאותה נקודה יעזור לך לצמוח ולהתייצב שם.


3. תחזיקי את כ-ל הגוף: הפוינט שלך הוא לא רק יפה – הוא גם מבטיח שכל הגוף שלך מוחזק. מה גוף מוחזק נותן? קודם כל, מודעות גופנית. כשהגוף שלי עובד, אני צריכה לשים לב לכולו ולשלוט בו, גם בפריפריה. ככל שניטיב להכיר את הגוף שלנו, כך נשתמש בו טוב ונכון יותר. נוסף על כך, גוף מוחזק פשוט יותר יציב ויותר קל "לשלוט" בו. למשל - מה יותר קל לייצב על האצבע, עפרון או נחש גומי?


4. תגידי מה את צריכה: גם אם רק עכשיו התחלת, את יודעת כשמשהו מרגיש לך לא טוב. זה לא אומר שאת בהכרח צודקת, אבל זה בהחלט אומר שאת צריכה לבדוק את האינטואיציה שלך ובכל מקרה אם משהו כואב בצורה לא טובה אין שום סיבה לעשות אותו.

אל תניחי שהבסיס בהכרח יודע מה טוב לך, אבל תניחי שהוא ישמח לדעת.


5. תדחפי: בשביל שהתנועה של הבסיס תשפיע עלייך, את חייבת לדחוף. אם הוא ידחוף אותך ואת תגיבי בנוקשות של ספגטי מבושל, אתם לא תגיעו לשום מקום.


6. מנח של חלק אחד בגוף משפיע על כל השאר: כשאיבר אחד זז, האיברים שקרובים אליו מושפעים אוטומטית ומשפיעים על האיברים שקרובים אליהם. למשל - כשהראש מסתכל למעלה (והצוואר בפשיטה מאומצת), זה הרבה פעמים יוביל באופן אוטומטי לפתיחה של בית החזה ואז להקשתה של הגב. להיות מודעת לעובדה הזאת ולשים לב גם למה האיברים שלא קשורים באופן מיידי לתרגיל עושים כדי לשפר את הביצוע אם צריך.


7. אל תתני לאף אחד להתעסק עם המשקל שלך יותר מדי: באופן כללי, שאלת המשקל עולה הרבה באקרו. כמובן שהמשקל של כל אחד מהפרטנרים משפיע על קלות הביצוע, אבל – וזה אבל גדול - אם את טובה, זה הרבה יותר משמעותי מאשר אם את שוקלת כמו ילד בן 10. מבטיחה. יש לא מעט דוגמאות לזוגות same size שעושים דברים פנומנליים.

אין ספק שזה עוזר ומקל על הבסיס, אבל את מי שאת וזה מה שיש. אל תתני להערות כמו "הצלחתי עם ההיא כי היא קלה יותר" לבאס אותך.

אולי הוא לא מספיק גדול וחזק? תהיי טובה באקרו וטובה לעצמך, נסי לשחרר את המחשבות האלה.


8. את מחליטה מי שומר עלייך: בהתחשב בעובדה שאת נישאת לך רחוקה מהאדמה, את זו שמאשרת את הספוטר. אל תזרמי סתם כי לא נעים לך – אם הספוטר נראה שברירי, עייף, חסר נסיון או סתם משועמם, תחייכי יפה ותגידי שאת רוצה עוד מישהו שישמור. נימוס זה נחמד, אבל הבריאות שלך חשובה יותר.

אם הבסיס שלך מתווכח, אולי שווה לשקול לוותר, כי כולם צריכים להבין שהבטיחות שלך מעל הכל.


9. תלמדי מאחרות.ים:

אם את רואה ביצוע מוצלח, תחפשי לראות או תשאלי מה עוזר ונסי ליישם. ואל תשכחי לפרגן כי זאת האווירה שאנחנו רוצים בקהילה:)


10. תזכרי גם את ההצלחות שלך: נורא אוטומטי לחשוב על כל הדברים שנתקעת בהם ואת עוד צריכה לעבוד עליהם. אחלה, זו אחת הדרכים להשתפר. אבל – בשביל לסיים את האימון כשאת שמחה בחלקך, תיזכרי באותן הצלחות שלקחו אותך עוד צעד קדימה. זה מה שיגרום לך לרצות לחזור.

185 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Komentar


bottom of page